Balhé van az MSZP-ben, vannak, akik nem Fodor Gábort indítanák

A pártban Hiesz György gyöngyösi polgármester jelöltségtől való visszalépése miatt van robbanás előtti állapot.

MN
2018. 02. 07. 13:52
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Robbanás előtti állapot van az MSZP-ben, miután Hiesz György gyöngyösi polgármester kedden visszalépett a jelöltségtől – értesült az Atv.hu. Elnökségi forrásaik szerint kizárt, hogy az MSZP a Liberálisok vezérét, Fodor Gábort indítsa el, miután polgármesterük megalázó körülmények között lépett vissza a jelöltségtől és távozott a pártból.

Úgy tudják, délután 2-től „tisztázó beszélgetést” folytat a gyöngyösi MSZP-vel Molnár Gyula pártelnök. Elnökségi tagok pedig rendkívüli elnökségi ülés összehívását kezdeményezik. Többük szerint ugyanis Hiesz kilépése után lehetetlenné vált, hogy Gyöngyösön Fodor Gábor induljon. Mivel pénteken rendes elnökségi ülést tart az MSZP, elképzelhető, hogy rendkívüli elnökségi ülés helyett ezen tűzik napirendre a gyöngyösi botrányt – írta a portál.

Többen úgy értékelték az Atv.hu-nak, hogy Molnár Gyula pártelnök Fodor indítása érdekében félretájékoztatta az elnökséget, amely Hiesz keddi drámai sajtótájékoztatójáig úgy tudta, hogy a gyöngyösi polgármester nem szívesen lett képviselőjelölt, és a maga részéről nem bánná, ha lecserélnék Fodor Gáborra.

A Magyar Liberális Pártnál tagadták, hogy közük lenne Hiesz visszalépéséhez, amit viszont a portál több szocialista forrása cáfolt.

Arról, hogy Fodor Gábor, a Liberálisok elnöke indulhat az MSZP és a Párbeszéd logója alatt április 8-án a gyöngyösi választókörzetben, lapunk is beszámolt.

Hiesz György egyébként visszalépéséről korábban az MTI-nek úgy nyilatkozott, az MSZP vezető személyiségei közül többen nem akarták, hogy induljon. Arra a kérdésre, hogy Fodor Gábor, a Magyar Liberális Párt elnöke indul-e helyette Gyöngyösön, azt mondta, szóba került az ő neve is. Most már nincs több Botka-jelölt a színen – értékelt a Heves megyei városvezető.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.