Beállnak a vásárhelyi fideszesek Márki-Zay Péter mögé

Támogatásukról biztosították a közgyűlés kormánypárti tagjai az új polgármestert.

MTI
2018. 02. 28. 11:56
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A hódmezővásárhelyi közgyűlés többségét alkotó Fidesz–KDNP-s képviselők készek támogatni az új független polgármester, Márki-Zay Péter város érdekében végzett munkáját – jelentette ki Hegedűs Zoltán volt alpolgármester szerdán a városban. Az időközi választáson a Fidesz–KDNP jelöltjeként induló politikus újságíróknak elmondta, a többséget alkotó képviselőknek Hódmezővásárhely a legfontosabb, ezért készek a konstruktív együttműködésre az új polgármesterrel. Közölte, hétfőn lemondott alpolgármesteri tisztségéről, a közgyűlésben azonban tovább dolgozik, képviselőtársai pedig megválasztották a helyi Fidesz-frakció vezetőjének.

A politikus szerint egy város vezetése akkor működik jól, ha az abban résztvevők azonos elveket vallanak, ezért meg akarják adni az új polgármesternek a lehetőséget arra, hogy maga választhassa ki munkatársait. Így a Fidesz kész a négy ellenzéki képviselő közül bármelyiket támogatni abban, hogy alpolgármesterként segítse Márki-Zay Péter munkáját.

Hegedűs Zoltán hangsúlyozta, a Fidesz, ahogy korábban, ezután is ragaszkodik ahhoz, hogy a hódmezővásárhelyi önkormányzat transzparensen működjön. A politikus példaként a közvilágítás-fejlesztéssel kapcsolatos szerződéseket említette. A később Elios néven működő ES Holding Zrt. által megnyert közbeszerzés dokumentumai 2010 óta elérhetők a város honlapján – mondta.

Kószó Péter – aki 16 éve tölti be Hódmezővásárhely alpolgármesteri tisztét – közölte, csütörtöki hatállyal lemond posztjáról. Mint mondta, képviselőként a jövőben is minden, a város érdekét szolgáló előterjesztést támogatni fog.

A politikus úgy fogalmazott, a Hódmezővásárhelyt érintő legfontosabb fejlesztési döntések megszülettek, a Modern városok program vagy a Terület-fejlesztési operatív program támogatásával tervezett beruházások megvalósítása azonban hatalmas feladat.

A két képviselő közölte, az alpolgármesteri tisztség megszűnése miatt a törvény szerint nekik járó háromhavi végkielégítést – mintegy 1,8 millió forintot – jótékony célra ajánlják föl.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.