Befejeződött a hibaelhárítás a paksi atomerőmű 1. blokkján

Egy szelepet kellett megjavítani.

MTI
2018. 02. 26. 17:32
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A paksi atomerőműben feltárták és kijavították azt a hétfő reggeli hibát, amely miatt csökkent a reaktor teljesítménye – tájékoztatta az MTI-t Kovács Antal, az MVM Paksi Atomerőmű Zrt. kommunikációs igazgatója hétfő délután.

Hozzátette: az előírt tesztek elvégzése után megkezdték az 1. blokk terhelését. Emlékeztetett: a turbinavédelem automatikusan 100 megawattra terhelte a 2. turbógépcsoportot, így az 1. blokk teljesítménye 360 megawattra csökkent.

Ismertette, hogy a turbinavédelem működésbe lépését és ezáltal a turbina leállását egy szabályozószelep megszorulása okozta. A javítását elvégezték, majd megkezdték a blokk teljesítményének emelését az 500 megawattos névleges szintre – közölte.

A történteknek az Országos Atomenergia-hivatal honlapján közzétettek szerint nincs hatása a nukleáris biztonságra, az esemény nem jelentésköteles, hatósági beavatkozás nem szükséges.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.