Botka László: Hódmezővásárhely ma este csodát tett

Márki-Zay Péter győzelme után a választókhoz és az ellenzéki pártokhoz intézett üzenetet az MSZP-s politikus.

MN
2018. 02. 25. 21:33
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Hódmezővásárhely ma este csodát tett” – fogalmazott Facebook-üzenetében Botka László, az MSZP visszalépett miniszterelnök-jelöltje.

A politikus videoüzenetében elmondta: Hódmezővásárhelyen egy olyan, politikán kívülről érkezett jelölt győzte le Lázár Jánost és a Fideszt, akinek nagyon elege lett a rendszerből. „Győzni tudott egy olyan városban, ahol az elmúlt évtizedekben csak a Fidesz győzött” – hangsúlyozta, majd „Szeged polgármestereként, ellenzékiként, Márki-Zay Péter támogatójaként, de leginkább édesapaként” kijelentette: „Magyarország legfőbb érdeke, hogy április 8-án leváltsuk a Fideszt”.

Ezután a szocialista városvezető kitért arra, hogy február 25-e megváltoztathatja Magyarország történetét, mert az ellenzék megmutatta, hogy milyen erős együtt, hogy közösen „el tudják zavarni, le tudják váltani a fideszes kiskirályokat”, és „vissza tudjuk foglalni a saját országunkat, a saját hazánkat”.

Üzenetében emlékeztetett: „mindig is azt képviseltem, hogy minden választókörzetben a legesélyesebb ellenzéki jelöltnek kell indulnia”. A választókat arra kérte, hogy menjenek el április 8-án szavazni, és szavazzanak a körzetükben a legesélyesebb ellenzéki jelöltre. „Két dologra figyeljenek, egyrészről, hogy a jelölt tényleg le akarja váltani az Orbán-rezsimet, másrészről pedig, hogy megvan-e a helyi támogatottsága” – intett Botka László.

Az ellenzéki pártokat ugyanakkor arra kérte, hogy könnyítsék meg a választók dolgát, ne a túlélésre játszanak, és ne a költségvetési támogatásra. „Teremtsék meg a feltételét, hogy minden választópolgár minden választókörzetben megtalálhassa a győzelemre leginkább esélyes jelöltet” – hívta fel az MSZP-s politikus az ellenzéki pártok figyelmét.

„Itt a vásárhelyi példa. Tessék követni mindenütt az országban!” – szólított fel Botka László a videoüzenete végén.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.