Budai Gyula: A bíróságokon nem volt meg a rendszerváltás

Korábban lekommunistázta a bírákat egy véletlenül bekapcsolva maradt mikrofonban.

MN
2018. 02. 20. 8:08
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Úgy vélem, hogy alapos munkát végeztem, amit az elmúlt időszakban született bírósági ítéletek is igazoltak” – nyilatkozta korábbi feladatáról Budai Gyula, az Orbán-kormány egykori elszámoltatási és korrupcióellenes kormánybiztosa a kormányközeli Magyar Időknek.

Ugyanakkor azt is elismerte, és egyben problémának tartja, hogy a bíróságok részrehajló ítéleteket hoznak, főleg azokban az ügyekben, amelyekben politikusok is érintettek.

„Itt inkább az lehet a probléma, hogy a bíróságok, ha politikus is érintett az ügyben, nem mernek olyan döntést hozni, mintha egy átlagos emberről lenne szó. Pedig ugyanazokat a jogszabályokat kell alkalmazni” – mondta a volt kormánybiztos, hozzátéve, hogy szerinte a média befolyással van az ítéletekre is.

„Csak a média rátelepszik az egészre, tudósít róla, fókuszban van, és elbizonytalanodnak a bíróságok is” – emelte ki.

Budai Gyula úgy véli, a bíróságokon nem volt meg a rendszerváltás, bár hozzáfűzte, hogy ezt nem ő mondja, mások mondják; legutóbb két, a pályáját elhagyó bíró tett ilyen kijelentést az egyik kereskedelmi adón.

Nem először támadja a bírákat Budai Gyula, nemrég a parlament igazságügyi bizottságában kommunistázta le a teljes magyar bírói kart, miközben bekapcsolva felejtette mikrofonját.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.