Cáfolja a PDSZ, hogy problémáit beépült Fidesz-ügynökök okoznák

A tisztújítás érdekében mondtak le a vezetők, nem pedig „ügynökök” nyomására, állítják.

MN
2018. 02. 08. 12:24
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„A leghatározottabban cáfoljuk, hogy a PDSZ belső működési problémája beépített Fidesz-ügynökök tevékenységére volna visszavezethető, vagy összefüggésben volna a másik pedagógus-szakszervezet válságával” – írja a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete a Magyar Nemzethez eljuttatott közleményében.

Hozzáfűzik, hogy a PDSZ vezető testületének, az Országos Választmánynak a többsége 2018. január 5-én a szervezet megújítása céljából lemondott a tisztségéről annak érdekében, hogy a rendkívüli tisztújító kongresszuson teljes tisztújításra kerülhessen sor.

– Erről, és nem másról van szó – szögezik le a közleményben.

A PDSZ Országos Választmányának többsége és a Felügyelő Bizottság egésze azért mondott le, hogy a rendkívüli tisztújító kongresszuson „MINDEN vezető tisztséget viselő megmérettessen, beleértve az elnököt is”, és a tagságnak lehetősége legyen új alkalmas vezetőket választani.

A közlemény szerint sokat árt a szakszervezetnek és az érdekvédelem egészének az, aki a belső ügyeket kiteregeti, és ezt alaptalan, a PDSZ önállóságát megkérdőjelező, azt lejárató sugalmazásokkal teszi.

A közlemény aláírói a PDSZ újraválasztandó Országos Választmányának és Felügyelő Bizottságának a tagjai.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.