Csak a választás után derül ki, bűnös-e Hadházy Ákos

Meghosszabbították a nyomozást, amely a nemzeti konzultációval kapcsolatos kijelentései miatt indult.

Hutter Marianna
2018. 02. 13. 19:23
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Meghosszabbították a nyomozást, amely az LMP-s Hadházy Ákos nemzeti konzultációval kapcsolatos kijelentései ügyében indult – tudta meg a Magyar Nemzet.

A kormány ismeretlen tettes ellen tett feljelentést az ügyben, végül „becsület csorbítására alkalmas hamis hang- vagy képfelvétel nyilvánosságra hozatalának bűntette miatt” kezdődött nyomozás, amelynek a határideje kedden járt le. A Központi Nyomozó Főügyészség közölte, hogy a nyomozás határidejét április 13-ig meghosszabbították. Vagyis az április 8-án tartandó választás után derül ki, bűnös-e az ellenzéki politikus. 

Hadházy azzal haragította magára a kormányt, hogy a Miniszterelnöki Kabinetiroda szerint valótlanságokat állított a nemzeti konzultációval kapcsolatban, különös tekintettel a részvételi adatokra. Az LMP-s politikus ugyanis novemberben azt közölte, kilencvenkilenc százalékig biztos abban, hogy „kamu” a kormány által akkor bemondott adat, és nem éri el az 1,7 milliót a visszaküldött ívek száma. 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.