Der Standard: Orbán kétharmada múlhat a veje ügyén

MN
2018. 02. 09. 20:33
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Fidesz győzelme valójában nem kérdés az április 8-i magyar parlamenti választáson, mégis van tétje, hiszen Orbán Viktor jobboldali populista kormánya ismét kétharmados, alkotmányozó többséghez szeretne jutni – írja a Der Standard című osztrák lap. A cikk szerint az Elios-ügy lehet az, ami esélyt adhat az ellenzéknek és felrázhatja a választókat, hiszen ebben közvetlenül az Orbán-családot éri a korrupció vádja.

A Der Standard részletesen beszámol arról, hogy az OLAF kiszivárgott jelentése szerint szervezett visszaélések gyanúja merül fel a Tiborcz István, Orbán Viktor veje által alapított Elios Innovatív Zrt. által végzett közvilágítás-korszerűsítésekkel kapcsolatban. A lap emlékeztet arra is, hogy korábban a rendőrség már nyomozott az ügyben, de nem talált bűncselekményt, ahogy feltehetően a most elrendelt nyomozás sem fog, hiszen Polt Péter legfőbb ügyész lojális a miniszterelnökhöz.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.