Egy nap alatt elfelejtette a kormánypropaganda Soros Györgyöt

Teljes újratervezés zajlik, meglepő tempóban. A bevándorlás emlegetése marad, Soros és a migránsok viszont nem.

Kovács Áron
2018. 02. 27. 7:38
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Abba kellene hagyni ezt az elemi iskolai szintű sorosozást” – mondta hétfő este az EchoTV Sajtóklub című műsorában Bencsik András, a Demokrata főszerkesztője, a kormánypárti békemenet egyik szervezője. Szerinte ugyan jópofa a „sorosozás”, de a magyar társadalom ennél intelligensebb. Még meglepőbb, hogy a milliárdos emlegetése már a Fidesz megmondóemberének, Bayer Zsolt publicistának is „a fülén jön ki”.

Bencsik valamit tudhatott – vagy az is lehet, hogy hallgatnak rá a kormánypárti agytrösztök –, mert kedden reggel végignézve a fideszes sajtót az derül ki, hogy szinte varázsütésre eltűnt belőle Soros György neve. Csak régebbi, még a vasárnapi hódmezővásárhelyi választás előtt született cikkekben, vagy egy-két külföldi, főleg amerikai hírben felbukkan még a név, de szó sincs Soros-szervezetekről, vagy a „Stop Soros” törvényjavaslatról, és ellenzéki politikusokat sem emlegetnek Soros embereként.

Meglepő módon a „migránsok” is kiszorultak a fideszes médiából. Külföldi hírekben még feltűnnek az agresszív migránsok, de például a fideszes média zászlóshajójának számító Origo címlapján egyetlenegyszer sem szerepel a néhány napja még minden mondatba beleszőtt szó. A „bevándorlás” szó még fel-felbukkan, főleg az menekültügyi ENSZ-egyezménnyel kapcsolatban, ami arra utal, hogy nem kívánják teljesen elvetni az elmúlt években bevált témát.

Orbán Viktor miniszterelnök is a bevándorlást nevezte meg az április 8-i választás tétjének, amikor a Hvg.hu-nak nyilatkozott a hódmezővásárhelyi időközi választás tanulságáról. „Ha a mi közösségünk marad, akkor Magyarország nem lesz bevándorlóország. Ha az ellenfeleink kapnak nagyobb bizalmat, akkor Magyarország bevándorlóország lesz” – mondta a kormányfő. Ez alapján valószínű, hogy ha Soros neve és a migránsok emlegetése vissza is szorul, maga a fő téma nem változik. 

Ha nem lenne elég Orbán Viktor megszólalása, megnézhetjük bármelyik, találomra kiválasztott fideszes képviselő Facebook-oldalát. Azt láthatjuk, hogy szinte parancsszóra megjelent az új üzenet, a Fidesz oldaláról továbbosztva: „Az áprilisi választás tétje az, hogy Magyarország megmarad-e magyar országnak.”

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.