Elfogadta a Fidesz-közeli plakátcég ajánlatát az LMP

A választásokig 800 óriásplakáton és 300 citylighton hirdeti magát a párt.

MN
2018. 02. 21. 15:26
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

800 óriásplakáton és 300 citylighton hirdeti magát az LMP a választásokig – írja a Hvg.hu. A portál szerint a plakáthelyeket közvetítő, Fidesz-közeli Odex ajánlott fel plakátolási lehetőséget az ellenzéki pártoknak, nem túl előnyös feltételekkel, a pártok értelmezése szerint a cég lényegében egyedül dönthetett volna, hol lesznek a plakátok.

Az LMP és az MSZP levélben kért pontosítást, majd utóbbi párt elnöksége úgy döntött, Fidesz-közeli céggel nem szerződnek. A DK és a Jobbik eleve elutasító volt, ahogy az Együtt is. A Hvg.hu-nak egy névtelenséget kérő LMP-s politikus azt mondta, csak azok után a helyek után fizetnek, amit ők választottak ki. „Ezek nem nagyon jó helyek, de nem is fostaliga” – fogalmazott.

Azt, hogy itt nem a legjobb helyekről lehet szó, az ár alapján egy másik párt politikusa is megjósolta. A Fidesz is ezen a cégen keresztül hirdet, az általuk nyilvánosságra hozott szerződésből ki lehet számolni az árat, ami jóval magasabb az ellenzéknek ajánlott 40 ezer forint plusz áfás plakáthelyeknél, amiben az előállítás költsége még nincs benne – teszi hozzá a portál.

A DK ügyvezető alelnöke, Molnár Csaba azt mondta, ők nagyjából 150 plakáthelyről tárgyalnak még nem Fideszhez köthető cégekkel, de szerződést nem kötöttek.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.