Ellepték a rendőrök a Szcientológia Egyház székházának kijáratait

A rendőrség egyelőre nem számolt be arról, miért vonultak ki az épülethez.

MN
2018. 02. 15. 7:27
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Fokozott rendőri jelenlétről számolt be munkatársunk a Szcientológia Egyház Váci úti székházánál. Az épület előtti járdát szalaggal kerítették el, így arrafelé nem lehet gyalogosan közlekedni.

Az autós kijáratot is elállja egy rendőrségi jármű, ezért ott sem lehetséges a ki- és behajtás.

Felhívtuk a rendőrséget arról érdeklődve, mi okból mentek ki az egyházi épülethez, információt azonban nem adtak a részletekről. 

A helyszínen a Nemzeti Adó- és Vámhivatal alkalmazottjai is jelen vannak, ezért mind a NAV-nak, mind a Szcientológiai Egyháznak is elküldtük kérdéseinket, amint érkezik válasz, frissítjük a cikket.

Tavaly októberben hasonló esetről számoltunk be, amikor szintén rendőrautókkal és kordonokkal zárták le a Szcientológia Egyház budapesti, XIII. kerületi központja melletti útszakaszt. Akkor a Nemzeti Nyomozó Iroda személyes adattal visszaélés és más bűncselekmények gyanúja miatt folytatott nyomozást ismeretlen tettes ellen. Októberben azt írtuk, hogy a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság 2016 decembere óta vizsgálódott több panasztevő bejelentése után, melyek szerint a szcientológusok adatkezelési gyakorlata során sérülhettek a jogaik. 

E korábbi ügyben a Hvg.hu információja szerint a szervezetből egy kilépni szándékozó kérte a vele kapcsolatos dokumentumok kiadását, melyet az egyház nem tett meg, ami azért volt számára különösen aggályos, mert a leírtak bizalmas információkat tartalmaztak.

 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.