Erdélyi fiatalok gyűjtik az aláírásokat a fideszes Boldog Istvánnak

A fiatalok azt mondták a Hír TV stábjának, hogy titokban kell tartaniuk, hogy Erdélyből jöttek. Fizetést nem kapnak.

MN
2018. 02. 23. 19:45
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Több tucat narancssárga mellényes fiatal járja a Jász-Nagykun-Szolnok megyei Mezőtúr utcáit, hogy Boldog Istvánnak gyűjtsék az aláírásokat, noha az indulásához szükséges mennyiség már összegyűlt – írja a Hír TV online változata. A telefonnal készült felvételen is látszik, hogy nem is a választási iroda által hitelesített ívekre gyűjtik a címeket és telefonszámokat, vagyis minden bizonnyal a Fidesz-szimpatizánsok adatait szeretnék feljegyezni.

A Hír TV stábja a mezőtúri piacon szólaltatta meg az aláírásgyűjtő fiatalokat, kiderült: azt kell mondaniuk, hogy szolnokiak, de később elszólták magukat, valójában Erdélyből jöttek. Mint mondták, önkéntesek, pénzt nem kapnak, csak szállást és ellátást, illetve jókat buliznak. A mezőtúri kollégiumban laknak, ami az önkormányzat tulajdona. A dolgozók azt mondták, 32 fős a csapat, és három hétig vannak itt. Ha a teljes árat fizetik, akkor csak a szállásuk több mint 2 millió 300 ezer forintba kerül.

Később megjelent a helyszínen egy Allah akbart! ordítozó férfi, aki az aktivistákkal együtt távozott egy román rendszámú kisbusszal.

Boldog István a Hír TV megkeresésére közölte, nemcsak neki gyűjtik az aláírásokat, hanem a Minority Safepackre is. Majd azzal zárta rövidre, hogy a tévét hazaárulónak nevezte, akik bevándorlókkal akarják ellepni Magyarországot, meg akarják szüntetni a magyar kultúrát. 

„Önöknek nem nyilatkozom” – jelentette ki a fideszes képviselőjelölt.

Csányi Tamás, a Jobbik helyi jelöltje szerint Boldog általában a nemzetegyesítés és az erdélyi magyarság sorsával szokott kampányolni: „én azt gondolom, hogy aprópénzre váltja az egész történetet azzal, hogy erdélyi fiatalokkal kampányoltat a Fidesznek és saját magának” – mondta a legerősebb ellenzéki párt országgyűlési képviselője.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.