Február 15-ig lehet jelentkezni a tavaszi érettségi vizsgákra

A felsőoktatási intézményeknél szintén február 15. a beadási határidő.

MTI
2018. 02. 12. 11:30
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Csütörtökig jelentkezhetnek a diákok a május–júniusi érettségi vizsgákra – közölte az Oktatási Hivatal hétfőn az MTI-vel. Mint írta, 2018-ban a tavaszi érettségi vizsgák május 4-től június 29-ig tartanak. Az írásbeli vizsgákat május 4–28. között rendezik. Az emelt szintű szóbeli vizsgák kezdete június 7., vége június 14. A középszintű szóbeli vizsgák időszaka június 18-tól 29-ig tart.

A vizsgaidőszakban az érettségizők rendes, előre hozott, szintemelő, kiegészítő, ismétlő, pótló és javító vizsgát tehetnek. A hivatal tájékoztatása szerint a tavaszi vizsgaidőszakban a középiskolák és a megyei, fővárosi kormányhivatalok szerveznek érettségiket.

Az érettségi vizsgára és a felsőoktatási felvételi eljárásba külön kell jelentkezni, egyik jelentkezés sem váltja ki vagy helyettesíti a másikat. A felsőoktatási intézményekbe szintén február 15-ig lehet jelentkezni a Felvi.hu honlapon elérhető e-felvételin.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.