Feljelenti Lázár Jánost a DK

A nemzet veje után a kancelláriaminiszter is gyanúba keveredett – állítja Gyurcsány Ferenc pártelnök.

MN
2018. 02. 11. 8:27
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Feljelentést tesz Lázár János ellen a Gyurcsány Ferenc vezette Demokratikus Koalíció: a döntésről a volt miniszterelnök saját közösségi oldalán tudósított – írja honlapján a Hír TV.

 Gyurcsány Ferenc bejegyzésében úgy fogalmazott: most, hogy a nemzet vejéről kiderült, hogy csalásban vett részt, Lázár János is gyanúba keveredett.

Gyurcsány emlékeztet rá, Lázár Hódmezővásárhely volt polgármestereként többször találkozott Tiborcz Istvánnal, és elismerte, hogy rendszeresen tárgyalt a vállalkozóval. A város közvilágításának korszerűsítéséről szóló terveket közösen találták ki, amit a miniszter nagyszerű programnak nevezett; Gyurcsány szerint pedig Lázár még most is egyeztetéseket folytat titokban Tiborcz-cal.

A feljelentés hírét megerősítette a Hír TV-nek Gréczy Zsolt, a DK szóvivője is. – Úgy gondoljuk, köze lehet ehhez a bűnszövetséghez Lázár Jánosnak, ő a maga bevallása szerint is folyamatosan egyeztet Tiborcz Istvánnal. Ha egy bűnözővel egyeztet egy miniszter, akkor ott mindenképpen gyanús üzelmekről van szó, ezt pedig ki kell vizsgáltatni – nyilatkozta Gréczy.

Mint lapunk is beszámolt róla, az uniós csalás elleni hivatal, az OLAF úgy látja, hogy üzemszerűen csalhattak az Elios Zrt. vidéki közvilágítási tenderein. A 35 vizsgált pályázatból 17 esetében sablonszerűen nyerte a pályázatokat a vállalat 2013 és 2015 között, amikor még Tiborcz István érdekeltségében állt a cég.

Az első város, ahol a vizsgált időszakban az Elios tarolt a tenderen, az akkor még Lázár János irányítása alatt álló Hódmezővásárhely volt a 24.hu szerint. Az OLAF 13 milliárd forint uniós támogatás megvonását javasolta a feltárt visszaélések miatt.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.