Fideszes pánik Hódmezővásárhelyen, utcára küldik az aktivistákat

Felpörgetné az aláírásgyűjtést Lázár János városában a Fidesz, teljesen váratlanul érte őket a vereség.

MN
2018. 02. 26. 15:51
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Hódmezővásárhelyen elszenvedett súlyos választási vereség másnapján azonnali mozgósításba kezdett a Fidesz, a helyi kampányfőnökökön keresztül küldik utcákra az aláírásgyűjtő aktivistákat – írja a 24.hu.

A lap szerint a választókerületi szervezetek a helyi kampányfőnökökön keresztül kapták meg a pártközpontból küldött ukázt, amelyben azt sürgetik, hogy a kampányban közreműködő aktivisták azonnal lássanak munkához.

Az aktivisták feladata, hogy a Fideszt kivigyék standokkal az utcára, és pörgessék fel a pártot támogató nyilatkozatokkal az aláírásgyűjtést. Az elképzelés szerint a támogatói nyilatkozat aláírói, mivel tettek egy magukat elkötelező ígéretet, nagyobb valószínűséggel mennek el április 8-án szavazni.

A 24.hu szerint a Fidesz vezetését és az aktivistákat is váratlanul érte a Lázár János városában elszenvedett vereség. Márki-Zay Pétert, az ellenzéki pártok által támogatott jelöltet az utolsó pillanatig sem tartották igazán esélyes ellenfélnek, mégis 16 százalékponttal legyőzte Hegedűs Zoltán fideszes alpolgármestert.

A hódmezővásárhelyi bukás a kormányoldalon azért okozott sokkot, mert eddig általános volt a meggyőződés, hogy a hónapok óta működtetett központi kampánnyal és tempóval simán meglesz a kétharmados parlamenti többség.

Ezt sugallták a közvélemény-kutatási adatok is – a túltolt agresszív kampány, Márky-Zay támogatóinak listázása azonban visszaütött, a vásárhelyiek annak ellenére szavaztak többségben a fideszes Hegedűs Zoltán kihívójára, hogy a város hagyományosan jobboldalinak számít.

Nem véletlenül nyilatkozott úgy lapunknak Márki-Zay Péter is még győzelme előtt, hogy legjobb kampánymenedzserének Lázár Jánost tartja. 

A Fidesz-fellegvárnak tartott Hódmezővásárhelyen a polgármester-választás arra is rávilágított, hogy még a nyerőnek tartott körzetekben is érhetik a kormánypártot kellemetlen meglepetések, ha az ellenzék a kampány hátralévő időszakában racionális megegyezésre tud jutni.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.