Fónagynak kínos a HungaroControl-ügy, inkább sorosozik

Első fokon pert nyert Demeter Márta, ki kell adni az iratokat.

MN
2018. 02. 08. 17:08
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Első fokon pert nyertek Demeter Mártáék, így ki kell adnia a HungaroControlnak, miért juttatott 320 millió forintnyi közpénzt egy fideszes alapítványnak – számolt be róla Facebook-oldalán az egykori MSZP-s, jelenleg LMP-s parlamenti képviselő. 

Mint a politikus posztjából kiderült, a Nemzeti Fejlesztési Minisztériumtól ennek ellenére is csak egy sorosozó válaszra futotta. „Hiteltelennek tartom egy olyan párt vádaskodását feltételezetett (sic!) tiltott pártfinanszírozással kapcsolatban, amely a jelek szerint Soros György zsebében van” – közölte Fónagy János államtitkár. Hozzátette, a HungaroControl több civil szervezetet és azok társadalmi munkáját támogatja. „A támogatott civil szervezetek beszámolóját a HungaroControl Zrt. az ezekre vonatkozó folyamatban lévő per jogerős befejezésétől függően fogja kezelni” – írta Fónagy.

Az állami cégnek tizenöt napon belül kell kiadnia, mire költötte a támogatást a Szövetség a Nemzetért Polgári Kör, amit 2002-ben még Orbán Viktor hívott életre. Jelenleg az alapítvány működteti a Polgárok Házát, ahol rendszeresen szólalnak fel fideszes politikusok. A szervezet fideszes elnöke, László Tamás a Hír TV-nek tavaly elismerte: reklámfilmre költötték a légiforgalmi irányító cégtől kapott pénzt. 

„Egyértelműen közpénzről van itt szó, százszázalékos állami tulajdonú cégről beszélünk a HungaroControl esetében. Emlékszünk egyébként az MVM-re is, amely a CÖF és a CÖKA alapítványokat támogatta több száz millió forint közpénzből. Ezeket, egyértelműen bebizonyosodott, pártpolitikai célokra használták föl, ez természetesen megengedhetetlen” – jelentette ki a Hír TV közlése szerint Demeter Márta.

Hiába támogatta egyébként az állami cég az alapítványt, a Hír TV stábja nemrég mégsem forgathatott a Polgárok Házában. Akkor Gulyás Gergely Fidesz-alelnök döntött váratlanul úgy, hogy egy nemzetpolitikáról szóló beszélgetés mégse legyen sajtónyilvános. 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.