Független polgármester száll harcba a fideszes államtitkár ellen

A baranyai 2-es választókörzetben Bíró Károly, Kozármisleny első embere indul Hoppál Péterrel szemben.

MN
2018. 02. 12. 14:43
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Bíró Károly, Kozármisleny független polgármestere jelölteti magát Baranya megye 2-es számú választókörzetében – írja a Népszava.

Ebben a körzetben Hoppál Péter nyert Fidesz–KDNP-színekben 2014-ben, és a kulturális államtitkárként szolgáló pécsi politikus újra harcba száll a képviselői posztért.

Az ötvenéves, mérnöki és jogi végzettséggel rendelkező Bíró a lapnak elmondta: csak az esetben indul el, ha a létrejön mögötte egy erős ellenzéki összefogás. Ha viszont a kormány leváltását megcélzó választók a felmérések szerint inkább másik jelöltet támogatnának, akkor visszalép, és a nála esélyesebb aspiráns mellé áll ő is.

A baranyai 2-es körzet szavazóinak többsége a megyeszékhelyen él, így a fő kérdés, hogy Bíró meg tudja-e szólítani a pécsieket.

A DK Nagy Ferencet indítja, az Együtt Berkecz Balázst, a Jobbik Gyimesi Gábort, a Momentum pedig Körömi Attilát. Azt egyelőre nem tudni, hogy a parlamenti bejutásra esélyes ellenzéki pártok hajlandók-e Bírót támogatni. Pécs másik körzetében, a baranyai 1-esben már van az ellenzéki összefogásnak egy közös jelöltje, a fideszes múltú, ám a kormánnyal karakteresen szembeforduló közgazdász, Mellár Tamás személyében.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.