Geert Wilders: Bár csak 1300 menekültünk lenne!

Geert Wilders az év emberének tartja Orbán Viktort, de Erdogan török elnök támogatásával nem ért egyet – derül ki a Hetek interjújából.

MN
2018. 02. 02. 9:21
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Interjút adott a Hetek folyóiratnak Geert Wilders: a bevándorlóellenességéről ismert, euroszkeptikus holland politikus, a Szabadságpárt vezetője arról beszélt, hogy bár a magyar miniszterelnököt valóban az év emberének tartja, nem ért vele mindenben egyet.

„Nem vagyok a holland Orbán, sem a holland Trump” – mondta Wilders, aki nem tartja jó ötletnek, hogy a magyar kormány gratulált Erdogan elnök sikereihez, mert szerinte a török államfő radikális iszlamista, gonosz ember.

Azt viszont vakon aláírná, hogy Hollandiában is mindössze 1300 oltalmazott menedékkérő legyen, úgy, mint Magyarországon.

(A valóságban az itthon  befogadott menekültek száma egyébként megközelíti a 3000-et.)

Wilders szerint ha a nemzeti kultúrát értékesebbnek tartjuk, és védelmezni akarjuk, az iszlamizációt meg kell állítani. „Az elmúlt évek eseményei, a Németországban és Franciaországban tapasztalt úgynevezett menekültválság és a szörnyű terrortámadások sok embert felébresztettek. Ma egy szülőnek napszaktól függetlenül sokkal nehezebb kiengednie a lányát az utcára vagy az iskolába Németországban, Svédországban vagy éppen Hollandiában. A világ megváltozott” – fogalmazott a politikus.

Geert Wilders beszélt a személyét érő fenyegetésekről – amelyek miatt tizennégy éve kiemelt védelmet kap – és magyar feleségéhez, Márfai Krisztinához fűződő viszonyáról is. Az interjú egy nagyobb egysége a Hetek honlapján, a teljes beszélgetés pedig a nyomtatott hetilapban található meg.

A holland pártvezető nem véletlenül a Heteknek nyilatkozott: a lapot kiadó Hit Gyülekezetéhez tartozik a Patmos Records kiadó is, amely nemrég magyarul jelentette meg Wilders Halállistán című könyvét.

A Németh Sándor vezette Hit Gyülekezete az utóbbi időben egyértelműen nyitott a kormány felé: Németh – aki szívesen fényképezkedett a szélsőségesen muszlimellenes politikussal – már tavaly találkozott Andy Vajnával és Habony Árpáddal, majd a szintén gyülekezeti tulajdonú ATV-ben is megjelentek az állami hirdetések.

Szent Pál-akadémiájukon pedig a napokban Semjén Zsolt tartott előadást, pedig a miniszterelnök-helyettes 2002-ben még családellenes álegyháznak nevezte a gyülekezetet.

Wilders egyébként nemrég együtt ebédelt Orbán Viktorral, és adott neki a Patmosnál megjelent kötetéből is.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.