Gémesi: A Fidesz az önkormányzatok leépítésére készül

Gödöllő polgármestere számos jelét látja annak, hogy mit tervez a kormánypárt a választások után.

MN
2018. 02. 15. 7:56
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Minden jel arra utal, hogy a kormány a választások után leépítené a kétezer fő alatti települések önkormányzatait – mondta a Hír TV reggeli műsorában Gémesi György, a Magyar Önkormányzatok Szövetségének elnöke. Az egyik ilyen jelként azt említette, hogy a fejlesztési pénzekből a kisvárosoknak, településeknek csak aprópénzeket csepegtetnek, a megyei városok viszont súlyos milliárdokat kapnak.

A kistelepülési önkormányzatok megszüntetése 2400 települést érintene – mondta Gémesi –, amelyek Magyarország területének nagyjából felét jelentik, és körülbelül kétmillió ember él ezen a településen. Gödöllő polgármestere szerint az eddigi kormányzati intézkedések, az informatikai rendszer átalakítása, a kincstári számlavezetés és a különféle hivatalok átalakítása, mind-mind azt bizonyítják, „kvázi indirekt jelként”, hogy a folyamat folytatódni fog.

 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.