„Grandiózus” nyugdíjas találkozót hozott össze a fideszes képviselő

Nemcsak Zalatnay Sarolta lépett fel a rendezvényen, hanem maga Czerván György is harmonikázott.

Hutter Marianna
2018. 02. 09. 19:03
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Bár hivatalosan még el sem kezdődött a kampányidőszak, a Fidesz politikusai is igyekeznek mindent megtenni a választási sikerért. Czerván György országgyűlési képviselő, aki egyben a Földművelésügyi Minisztérium államtitkára, az időseknek szervezett „választókerületi nyugdíjas farsangi kampányrendezvényt” a napokban. A nagykátai sportcsarnokban megrendezett eseményen a választókerület 20 településéről érkeztek nyugdíjas szervezetek.

Czerván György ebédre látta vendégül az időseket, de a jó hangulat biztosításáról is gondoskodott, mások mellett Soltész Rezső és Zalatnay Sarolta is színpadra lépett. Ám ezzel nem ért véget a meglepetések sora, hiszen kiderült, magától Czervántól sem idegen az előadóművészet: „Borvirág” elnevezésű zenekarával több nótát is eljátszottak, a politikus pedig harmonikázott és énekelt. A résztvevő nyugdíjasok hálája egyébként nem maradt el: a rendezvény egy pontján felvonultak a nyugdíjas klubok vezetői a színpadra, és nyilvánosan mondtak köszönetet a szervezésért Czervánnak, sőt, még egy-egy ajándékot is átadtak neki. – Engedjétek meg, hogy hálás szívvel köszönetet mondjak képviselő úrnak, hogy a térség történetében először megálmodta, megszervezte és létre hozta ezt a grandiózus nyugdíjas találkozót – hangzott az egyik idős úr köszönete az eseményről készült videó tanúsága szerint.

Természetesen maga Czerván sem hagyta ki az alkalmat, hogy felszólaljon. – Tisztában vagyok azzal, hogy önök elmennek szavazni, és azt is tudom, hogy mindig támogattak, és ezt szeretném ezzel a rendezvénnyel is meghálálni – hangzott a képviselő köszöntője. Mint szavaiból kiderült, lélekben már felkészült az elkövetkezendő kampány várható kihívásaira. Szerinte az ellenzék azzal fog kampányolni, hogy ő az elmúlt húsz évben nem csinált semmit. Igaz, Czerván ennek ellenkezőjének bizonyítására csak egy még meg nem valósult projektet tudott felhozni, azt, hogy a nagykátai járási szakorvosi rendelőintézet 1,4 milliárd forintnyi kormányzati támogatást kap a megújulásra. A képviselő egy frappánsnak szánt poént is elsütött, azt javasolta a nyugdíjasoknak, hogy ha valaki azt állítja, hogy ő nem tett semmit az elmúlt években, válaszolják neki azt, hogy „dehogynem, egy nagy bulit csinált nekünk, ez is valami”.

Czerván azzal kapcsolatban sem hagyta bizonytalanságban a vendégeket, hogy miért kíván ismételten elindulni a választáson. Azzal érvelt: „van még befejezetlen tevékenység, amit szeretnék befejezni”.

Czerván György neve egyebek közt onnan lehet ismerős, hogy egy HVG.hu által nyilvánosságra hozott hangfelvétel szerint megfenyegette ifjabb Bozsik Józsefet, aki a Magyar Lovassportszövetség fogathajtó szakágának szövetségi kapitánya volt. Bozsik ugyanis a Jobbik-közeli N1TV riportjában arról beszélt, milyen hibákat tapasztalt egy a Mészáros Lőrinc cége által kivitelezett szilvásváradi kormányberuházás részeként megépült fedett lovardában.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.