Ha friss a jogsid, irány a Hungaroring, befizet egy körre a miniszter

Vezetéstechnika-tanulás a legjobbaktól. Még ma beiratkozol.

Kuthi Áron
2018. 02. 26. 9:01
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Folytatódik a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) Vezess biztonságosan! kampánya, amelynek borítékolhatóan legnépszerűbb eseménye lesz az ingyenesen igénybe vehető vezetéstechnikai tréning a Hungaroring Groupama Tanpályáján. Itt a vész- és konfliktushelyzetek felismerésére, elhárítására készítik fel a járművezetőket. Idén elsőként a márciusi ingyenes tréningekre adhatóak le a jelentkezések online űrlapon 2018. február 26-ától. Előnyt élveznek a friss jogsitulajdonosok, akikkel kapcsolatban az NFM így vélekedik: esetükben a gyakorlat,

a tapasztalat hiányát gyakran tetézi túlzott kockázatvállalási hajlandóság, ami súlyos balesetekhez vezethet.

Friss jogosítványtulajdonosnak számít, aki 12 hónapnál nem régebbi, de legalább 4 hónapos vezetői engedéllyel rendelkezik, de életkori megkötés nincs.

Az MTI által ismertetett dokumentum szerint a márciusi első etap után jönnek a 60 év alatti személygépkocsi-vezetők és a 60 év feletti szenior vezetők. A harmadik kiemelt célcsoport lesz a hivatásos járművezetőké, összesen 100 busz- és teherautó-sofőr mélyítheti el tudását vezetéstechnikai képzésen. A negyedik csoport a motorkerékpárosok, akikről még az Európai Unió is lesújtóan vélekedik. Egy idézett uniós felmérés szerint a közlekedés résztvevői közül az ő baleseti kockázatuk csökkent a legkevésbé az elmúlt években.

A Vezess biztonságosan! program szakmai koordinátora a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium megbízásából a KTI Közlekedéstudományi Intézet Nonprofit Kft. A lemaradók sem esnek el végleg a lehetőségtől, a későbbiekben havonta új helyek nyílnak majd meg.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.