Ha nem lép a Fidesz, gyerekek százait szakíthatják el szüleiktől

Bár fennen hirdeti keresztényi és családbarát politikáját, a kormány hallgat a kilakoltatási moratórium sorsáról. Videóriport.

Kovacsik Ágnes
2018. 02. 15. 18:10
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Próbálom tartani magam, hogy a kislányom ebből az egészből semmit se vegyen észre” – mondja könnyeivel küszködve Lázár Terézia, aki asztmás gyermekével a kőbányai Bihari utcában él egy egyszobás szociális bérlakásban. Nemrég a X. kerületi önkormányzat életveszélyesnek találta a tömbházat, ezért cserelakást ajánlott fel számukra. Ám a Szállás utcai új otthon az édesanya és a szakértők szerint is lakhatatlan.

A család helyzete azután vált kilátástalanná, hogy nem fogadták el a kőbányai önkormányzat ajánlatát. Így pár hónap múlva kilakoltathatják őket, de nincs hová menniük. Ezzel együtt a gyámhatóság a gyermekét is elszakíthatja Teréziától.

Ám nem csak ők vannak nehéz helyzetben. Az elmúlt évben 3636 kilakoltatás történt, április elején ráadásul lejár a moratórium, azaz a bajba került családok mehetnek az utcára, a gyermekek pedig állami gondozásba kerülhetnek.

Épp ezért, a gyermekes családok kilakoltatásának megakadályozása érdekében nyújtott be törvénymódosító javaslatot az LMP az Együtt és a Párbeszéd képviselőivel, A Város Mindenkié csoport kezdeményezésére. Egyelőre azonban kétséges, hogy a Ház még a választás előtt megtárgyalja-e. A kormánypártok ugyanis hétfőig döntenek az előterjesztés támogatásáról.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.