Hatszázmilliója van Gyurcsány Ferencnek

A DK elnöke Facebook-oldalán tette közzé a részleteket.

MN
2018. 02. 05. 15:31
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Facebook-oldalán reagált Gyurcsány Ferenc arra, hogy a Magyar Idők korábban azt írta, valótlan tartalmú vagyonnyilatkozatot adott le az Országgyűlésnek a DK elnöke, ugyanis vagyonnyilatkozatában nem tüntetett fel több mint 150 millió forintot, amelyet szerintük egy osztrák bankszámlán tárol. A Magyar Idők arról írt, hogy Gyurcsány egy Schoellerbank nevű „exkluzív, magánkézben lévő pénzintézetben” tarja ezt az összeget.

„Tekintettel a kormánymédia rajongó szeretetére és odaadó, egyben megtisztelő kíváncsiságára, az alábbiakban részletesen közlöm befektetéseim 2017. december 31-i állását” – írta a DK elnöke. A bejegyzés alapján az egyenlege 605 millió forint.

„Ha jól emlékszem, pontosan ez a szám szerepel a vagyonnyiltkozatomban” – fűzte hozzá Gyurcsány.

A Demokratikus Koalíció korábban is reagált a hírre. Közölték, hogy a párt elnökének 605,727 millió forintnyi értékpapír-befektetése van, amelyet vagyonnyilatkozatában pontosan fel is tüntetett. Ez értékpapírokat egy magyar és egy osztrák bank, illetve két magyar pénzügyi szolgáltató kezeli. Vagyis Gyurcsány Ferenc vagyoni helyzetét pontosan, hiánytalanul, a jogszabályi előírásoknak megfelelően tüntette fel a vagyonnyilatkozatában, hiszen a bécsi 150 millió forint a befektetések egy része – állította a DK. Azt is közölték, hogy Gyurcsány vagyonvizsgálati eljárást kezdeményezett önmaga ellen a mentelmi bizottságnál.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.