Havazás: lezárt utak a Dunántúlon, kamionstop a horvát határon

Tolna megyében is korlátozzák a teherautók és kamionok közlekedését. Délen 10–20 centiméternyi friss hó hullhat.

MTI
2018. 02. 27. 6:20
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Vas és Győr-Moson-Sopron megyében hét útszakaszon rendeltek el korlátozást hófúvás miatt, Tolnában pedig a 61-es és 65-ös úton korlátozzák a kamionforgalmat – tájékoztatta a Magyar Közút Nonprofit Zrt. kedd reggel az MTI-t. A rendőrség közleményei szerint Horvátországba sem Letenyénél, sem Barcsnál nem engedik be a 7,5 tonna megengedett össztömeg feletti tehergépjárműveket.

Az Útinform kora reggeli összesítése szerint Vas megyében a 40–70 kilométer/órás széllökések miatt mintegy kilencven útszakaszon tapasztalható hóátfúvás, emiatt a látótávolság lecsökkenhet akár néhány méterre is. A viharos széllökések gyakorlatilag azonnal visszahordják a havat a burkolatra.

Vas megyében emiatt a Lócs és Csepreg, a Szombathely és Bucsu, valamint a Karakó és Jánosháza közötti mellékút egy-egy szakaszát lezárták a hóátfúvások miatt. Hófúvás miatt nem járható a Tokorcs és Kemenesmihályfa közötti 8453-as, valamint a Kenessömjén és Vönöck közötti 8454-es út. Vönöcköt Kemenesszentmárton irányából, Kemenessömjént pedig Kemenesmihályfa felől lehet megközelíteni, Tokorcs Celldömölk és Nagysimonyi irányából is elérhető.

Győr-Moson-Sopron megyében a Vitnyéd–Csapod–Iván, a Nemeskér–Egyházasfalu összekötő úton és Egyházasfalu–Szakony között, valamint a Fertőszentmiklós–Fertőújlak összekötő úton félpályás korlátozást rendeltek el.

Tolna megyében a 61-es és 65-ös úton átmenetileg korlátozzák a 7,5 tonna megengedett legnagyobb össztömeg feletti tehergépjárművek közlekedését.

Zala megyében nincs elzárt település a megyében, de teljesen lezárták a Gelse és Pölöskefő közötti, az Újudvar és Magyarszerdahely közötti összekötő utat, valamint a kehidai 7356-os utat. A 75-ös úton Bak és Rédics között, a 33-as és 68-as kilométer közötti szakaszon nem közlekedhetnek a 7,5 tonnánál nagyobb összsúlyú kamionok.

A meteorológiai előrejelzések szerint kedden az ország teljes területén havazás várható. A Szombathely–Debrecen vonaltól délre 5–10, Zala, Somogy, Baranya, Bács-Kiskun és Csongrád megye határhoz közeli, déli részein pedig akár 10–20 centiméternyi friss hó is hullhat. Elsősorban a Dunántúlon, főleg a nyugati és déli részeken, valamint a Bakonyban várható 40–60 kilométer/órás széllökés – hívta fel a figyelmet a Magyar Közút.

Arra kérik az autósokat, hogy fokozott óvatossággal közlekedjenek, csak megfelelő téli gumikkal induljanak útnak, a hófúvásos területeket pedig kerüljék el. A legfrissebb és leggyorsabb információt a zrt. megyei diszpécsereitől és Útinform szolgálatának munkatársaitól szerezhetik be.

 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.