Hódmezővásárhely: telefonon állt ki Hernádi mellett Szanyi

Nem lehet hagyni, hogy a baloldali értékek ne jelenjenek meg egy választáson – szögezte le.

MN
2018. 02. 07. 17:18
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Strasbourgból telefonált Szanyi Tibor a hódmezővásárhelyi Rádió 7 műsorába, ahol Hernádi Gyulával készítettek interjút. Az MSZP EP-képviselője elmondta: különösen tetszik neki Hernádi indulása, ugyanis nem lehet hagyni, hogy a baloldali értékek ne jelenjenek meg egy választáson. Hozzátette, hogy Hernádi Gyula most is az MSZP tagja, és pont – írja az ATV.hu.

Hernádi a műsorban beszélt felmondásának körülményeiről is. Kijelentette, hogy a csonka taggyűlés nem merte felvállalni a kizárást, ezért a felmondás mellett döntöttek elenyésző többséggel.

Hódmezővásárhelyen Almási István (Fidesz–KDNP) polgármester halála miatt kellett időközi választást kiírni. A február 25-i voksoláson a Fidesz és a KDNP jelöltjeként Hegedűs Zoltán jelenlegi alpolgármester, független jelöltként pedig Hernádi Gyula orvos és Márki-Zay Péter közgazdász indul. Az ellenzéki pártok – köztük az MSZP is – azt kérték szimpatizánsaiktól, hogy Márki-Zay Pétert támogassák a választáson. Bemutatkozó sajtótájékoztatóján a jelölt azt mondta, indulásának szigorú feltétele volt, hogy más jelöltet ne indítsanak ellene az ellenzéki pártok.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.