Hópárduckifutóval is bővül a Nyíregyházi Állatpark

Húsvétra elkészülhet a létesítmény 380 millió forintból épülő új látogatócentruma.

MTI
2018. 02. 12. 13:07
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Nyíregyházi Állatparkot érintő fejlesztés egy több mint 7 milliárd forint értékű beruházási csomag egyik első fázisa – mondta Gajdos László, az állatpark igazgatója a Kovács Ferenc polgármesterrel együtt megtartott épületbejáráson hétfőn. A kivitelezési munkálatok jól haladnak a látogatócentrumban, amelyben a park irodái kapnak majd helyet, és március végétől ez lesz a sóstógyógyfürdői látványosság új bejárata is. Modern pultokat, bankautomatákat, pénzváltót, pénztárakat, kerékpártárolókat helyeznek a bejárathoz, kialakítják a beléptető vonalakat, fejlesztik az informatikai rendszert, dolgozói parkolókat, gépészeti helyiségeket alakítanak ki. A teljesen akadálymentesített főbejáratnál házi múzeum és állatbemutató várja majd a közönséget.

Nemcsak az emberek, hanem az állatok is jól járnak, mivel a látogatócentrum egy fóka-látványmedencével és egy hópárduckifutóval egyaránt bővül, utóbbinak elsősorban az a célja, hogy imitálja a világ legritkább és legveszélyeztetettebb állatfajának természetes környezetét. Gajdos László arról is beszélt, hogy várhatóan június végén adják át a park túloldalán épülő Pangea Ökocentrumot és Szállodát, a háromszintes, harmincnyolc szobás hotelben oktató- és konferencia-központot hoznak létre több mint 1,6 milliárd forintból. Előkészítés alatt van a csaknem 4 milliárd forint értékű, a jégkorszak világát bemutató interaktív látványosság, amely 2019 végére épülhet fel, ettől szavai szerint egész más turisztikai pozíciót kaphat majd az állatpark. Ugyancsak tervezés alatt van az India-ház építése, jövőre ez a fejlesztés is megépül.

Kovács Ferenc polgármester az eseményen elmondta, a látogatócentrum építése csaknem teljes egészében hazai és uniós támogatásból valósul meg, az önkormányzatnak mindössze minimális önrészt kellett hozzátennie a finanszírozáshoz.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.