Hurka-kolbász bulit tartanak Nyíregyházán

Kóstolójegy ellenében a közönség is megízlelheti a helyben készült, hagyományos falusi finomságokat.

MTI
2018. 02. 14. 6:57
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A legjobb hurkát, kolbászt, toroskáposztát, fogópálinkát, de a legügyesebb amatőr kolbásztöltőt is keresik majd az 1. Nyírségi Disznótoros Fesztiválon és 17. Nemzetközi Böllérversenyen szombaton Nyíregyháza-Sóstógyógyfürdőn.

A gasztronómiai rendezvényt eddig a nyírségi megyeszékhelyhez közeli Napkoron rendezték meg, idén azonban már a Sóstói Múzeumfalu ad otthont a programnak.

A szombat kora reggel kezdődő versenyben számos hazai és határon túlról érkező csapat vesz részt. Kóstolójegy ellenében a közönség is megízlelheti a helyben készült, hagyományos falusi finomságokat, például a hagymás vért, a fokhagymás húst, a tepertőt, valamint a hurkát, a kolbászt és a toroskáposztát; utóbbi kategóriákban szakmai zsűri értékeli az elkészített ételeket.

Meghirdetik az amatőr kolbásztöltő-bajnokságot, de az amatőr pálinkákat és a fogópálinkákat is rangsorolja majd a szintén szakemberekből álló zsűri. A tombola bevételéből a helyi kórház egyik alapítványát támogatják, a közönség szórakoztatásáról egész napos zenei programmal gondoskodnak a szervezők.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Magyar Nemzet Google News oldalán is!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.