Hurka-kolbász bulit tartanak Nyíregyházán

Kóstolójegy ellenében a közönség is megízlelheti a helyben készült, hagyományos falusi finomságokat.

MTI
2018. 02. 14. 6:57
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A legjobb hurkát, kolbászt, toroskáposztát, fogópálinkát, de a legügyesebb amatőr kolbásztöltőt is keresik majd az 1. Nyírségi Disznótoros Fesztiválon és 17. Nemzetközi Böllérversenyen szombaton Nyíregyháza-Sóstógyógyfürdőn.

A gasztronómiai rendezvényt eddig a nyírségi megyeszékhelyhez közeli Napkoron rendezték meg, idén azonban már a Sóstói Múzeumfalu ad otthont a programnak.

A szombat kora reggel kezdődő versenyben számos hazai és határon túlról érkező csapat vesz részt. Kóstolójegy ellenében a közönség is megízlelheti a helyben készült, hagyományos falusi finomságokat, például a hagymás vért, a fokhagymás húst, a tepertőt, valamint a hurkát, a kolbászt és a toroskáposztát; utóbbi kategóriákban szakmai zsűri értékeli az elkészített ételeket.

Meghirdetik az amatőr kolbásztöltő-bajnokságot, de az amatőr pálinkákat és a fogópálinkákat is rangsorolja majd a szintén szakemberekből álló zsűri. A tombola bevételéből a helyi kórház egyik alapítványát támogatják, a közönség szórakoztatásáról egész napos zenei programmal gondoskodnak a szervezők.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.