Influenza: több mint hetven kórházban tilos a látogatás

A korlátozás a fővárosban és 16 megyében érint egészségügyi intézményeket.

MN
2018. 02. 15. 15:31
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Látogatási tilalom van érvényben Szekszárdon a Tolna Megyei Balassa János Kórházban az influenzás megbetegedések növekvő száma miatt – közölte a kórház orvosigazgatója csütörtökön az MTI-vel. Szűcs Mária elmondta: a tilalom az összes gyógyító osztályt érinti. Az előjegyzéssel érkező betegeket arra kérik, hogy influenzás tünetek esetén kérjenek későbbi időpontot az orvosi ellátáshoz.

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma kórházhigiénés és járványügyi felügyeleti főosztályának előzőleg közzétett összegzése szerint az országos influenzajárvány miatt hetvenkét kórházban van teljes vagy részleges látogatási tilalom, amely a fővárosban és 16 megyében érint egészségügyi intézményeket. Tolna megyében a bonyhádi kórházban sem szabad betegeket felkeresni, az intézmény minden osztályára elrendelték a látogatási tilalmat.

Az Emberi Erőforrások Minisztériumának kórházhigiénés és járványügyi felügyeleti főosztálya szerdán közölte, hogy a 6. héten tovább terjedt az influenza az országban, azonban a megbetegedések számának emelkedése mérsékeltebb volt, mint az előző héten. 

A közlés szerint február 5. és 11. között 27,5 százalékkal többen, majdnem hetvenezren fordultak orvoshoz, mint az azt megelőző héten.

Az adatokból kitűnik, hogy a 6. héten 17 megyében emelkedett, két területen (a főváros és Zala) nem változott, egy megyében (Somogy) pedig csökkent az influenzás tünetekkel orvoshoz fordulók száma, és a legtöbb beteg továbbra is a gyermekek és a fiatal felnőttek közül kerül ki.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.