Ismét reptéri tolvajokat fogott a rendőrség

A két rakodómunkás még januárban lopott gyűrűt, órát és parfümöt.

MN
2018. 02. 14. 11:02
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ismét reptéri tolvajokat fogott a Repülőtéri Rendőr Igazgatóság (RRI). A két rakodómunkás még januárban lopott gyűrűt, órát és parfümöt. A nyomozók az érintett járatok rakodási körülményeit vizsgálták, s így jutottak el a repülőtéren dolgozó munkásokhoz. A házkutatások során megtalálták az ellopott értékeket, valamint további – vélhetően szintén bűncselekményekből származó – tárgyakat is. A két feltételezett elkövetőt előállították, és lopás vétség elkövetésének megalapozott gyanújával hallgatták ki – írja a Police.hu.

Még január 19-én kezdődött minden, amikor a budapesti dél-koreai nagykövetség egy Facebook-posztjában arra hívta fel a figyelmet, hogy a Liszt Ferenc repülőtéren fosztogatják a poggyászokat. Aztán jött a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium egy soron kívüli ellenőrzése, de az sem vezetett semmire.

Végül a magyar teniszező, Babos Tímea posztja kellett, hogy komolyabbra forduljon az ügy. – Mire megérkeztem Dohába, a táskám nyitva volt. Szétszabdalták, és kiloptak belőle pár dolgomat. És vajon honnan indultam? Budapestről – írta ki a sportoló Facebook-oldalára. Akinek szinte azonnal megkerültek a dolgai.

Repülőtéri forrásaink szerint a csomagkifosztások közkedvelt célpontjai a Budapest és valamelyik nyugat-európai nagyváros között közlekedő járatok. Ugyanakkor sem a Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőteret üzemeltető Budapest Airport (BA), sem a repülőgépek földi kiszolgálását ellátó vállalkozások, de még a hatóságok sem tudnak hatékonyan fellépni a feladott csomagok kifosztása ellen, ráadásul a visszaéléseknek kedvez a krónikus munkaerőhiány is – derült ki a repülőtéri üzemet jól ismerő forrásaink elmondásaiból.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.