Játszótérhez küldi dohányozni a betegeket egy nyíregyházi kórház?

A kiírásról egy fotót is közzétett Facebook-oldalán a Hintalovon Alapítvány. A kórház szerint álhírről van szó.

MN
2018. 02. 19. 10:53
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Tisztelt betegek és látogatók! A legközelebbi dohányzásra kijelölt hely a játszótér és a konyha sarkánál van! Megértésüket köszönjük!” – ez a kiírás szerepel egy, a nyíregyházi Jósa András Oktatókórháznál kitett papíron, a hírt a Zoom.hu szúrta ki.

A kihelyezést a gyermekek jogait védő és képviselő Hintalovon Alapítvány tette közzé a Facebook-oldalán.

 A Zoom.hu cikkének szemlézését követően a Nyíregyházi Jósa András Oktatókórház elektronikus levélben fordult szerkesztőségünkhöz. Mint írják: 

A „Játszótérhez küldi dohányozni a betegeket egy nyíregyházi kórház” című cikkük – bár valóságos fényképet tartalmaz – újságírói torzítás, álhír, ugyanis senki nem küldi dohányozni játszótérre egy nyíregyházi kórház betegeit. A valóság a cikkükkel szemben az, hogy a dohányzásra kijelölt hely a konyhától és a játszótértől egyaránt 150 méterre található. A kihelyezett „tájékoztatás” semmiféle módon nem minősül az intézmény hivatalos tájékoztatásának. A feliratot már eltávolították. A hivatalos útbaigazító táblák hamarosan elkészülnek.

 

 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.