Juszt László: A Fidesz elszámolta magát az abszolút többséget illetően

A Fidesznek a felmérések szerint 2,2 millió szavazója van, ám 5,6 millió választópolgár nem rá voksolna.

MN
2018. 02. 17. 9:29
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Juszt László Facebook-oldalán írja, hogy van egy kis baj a kormányfő számolásával, amely szerint mindenképpen nyerésre állnak: „Orbán Viktor tegnap este Visegrádon szigorúan zárt körben arról beszélt: jó pozícióban várja a kormány és a Fidesz a választást. Ő nem szeretne koalíciós kormányzást, a Fidesznek a felmérések szerint van 2,2 millió szavazója, ezzel megszerezhető az abszolút többség április 8-án.”

Juszt László megjegyzi, hogy a matematika ettől eltérő képet mutat, mivel Magyarország népessége 2018. február 16-án 9 776 547 fő, ebből a választókorú lakosok száma nagyjából 7 821 000, azaz „lehet gondolkodni Adva van egy abszolút igazságtalan, csaló választási rendszer, amelyet saját maguknak készítettek a hatalom bitorlói. Ennek ellenére verhetők, hiszen vagyunk a 2,2 millió ellen 5,6 millióan”.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.