Karácsony törvénnyel kötelezné miniszterelnök-jelölti vitára Orbánt

Az MSZP–Párbeszéd törvényt módosítana, hogy a két legesélyesebb aspiráns vitázzon a választás előtti pénteken.

MN
2018. 02. 09. 12:27
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az MSZP–Párbeszéd szövetség törvénymódosítást kezdeményez, hogy a jog erejével kényszerítse ki, hogy a két legesélyesebb miniszterelnök-jelölt a parlamenti választás előtti pénteken üljön le vitatkozni – közölte az MTI tudósítása szerint Karácsony Gergely, a Párbeszéd társelnöke pénteken Budapesten, a Budapesti Corvinus Egyetem főépülete előtt tartott sajtótájékoztatón.

Az MSZP és a Párbeszéd miniszterelnök-jelöltje azt mondta, egyre kevesebb értelmes vita van a magyar közéletben, akinek nagyobb a hangereje és több óriásplakátja van, az gátlástalanul hazudozhat, mert nem kell szembesülnie az ellenérvekkel.

Ha már a demokrácia íratlan szabályai nem kényszerítik ki a vitát, és Orbán Viktor miniszterelnök úgy érzi, megkerülheti a nyilvánosságot, akkor törvénnyel szeretnék kikényszeríteni a vitát – indokolta kezdeményezését az ellenzéki politikus. Jelezte: készen áll a vitára, és kihívja rá Orbán Viktort.

Molnár Gyula, az MSZP elnöke azt mondta, a szombati kongresszuson minden, a választással kapcsolatos technikai kérdést lezárnak, a rendezvényt így inkább lehet kampánynyitónak tekinteni, amely után a következő napokban bemutatják, mit gondolnak az igazságos Magyarországról.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.