Kellermayer Miklós: Minden muszlim terrorista lehet

A Mellár Tamást kritizáló professzornak nem tetszenek a korrupciós ügyek, de most nagyobb veszély fenyegeti Európát.

Babos Attila
2018. 02. 12. 4:41
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Minden muszlim potenciális terrorista, elég csak elolvasni a Korán egyes, gyűlöletbeszéddel felérő részeit, márpedig aki ezzel a tanítással nő fel, az gyűlöletet fog a szívében hordozni – mondta lapunknak Kellermayer Miklós, a Pécsi Tudományegyetem (PTE) professor emeritusa. A sejtkutató orvost azért kérdeztük, mert a közelmúltban gyakorlatilag a kereszténységgel összeegyeztethetetlennek minősítette, hogy professzortársa, Mellár Tamás Pécsett indulni merészel a választásokon a fideszes jelölttel szemben. – El sem tudom képzelni, hogy nézel a tiszta lelkű diákjaid szemébe – írta Kellermayer nyílt levelében. Szerinte az, amit Mellár tesz, „megbotránkoztató”. Gondolatmenetének alapja, hogy Európa támadás alatt áll, és a török kor végvári vitézeihez hasonlóan most a kereszténység megvédése a legfontosabb.

A pécsi sejtkutató-professzor kérdésünkre közölte: a muszlimok bevándorlásától azért is tart, mert a keresztény Európa már e nélkül is válságban van. Az itt élőknek rég magukra kellett volna találniuk, az iszlamizáció pedig csak még inkább akadályozná, összezavarná az itt élőket. Márpedig szerinte most a felelősség nagy, a keresztény európaiaknak előbb vissza kellene találniuk Krisztushoz, majd hitük s tanaik hirdetése, elterjesztése által kellene megmenteniük a Földet, s megteremteni a világbékét.

Kellermayer úgy véli, Európának számos bűne van, a legfontosabb, hogy fegyvereket gyártanak és adnak el, ráadásul azoknak, akik később majd ellenük fordítják, például öngyilkos merénylőként. Európa és a „civilizált” társadalmak bűne mérhetetlen önzés és az egyfajta modern gyermekellenesség is. A rengeteg művi abortusz oka, hogy a karrier fontosabb a családalapításnál, az egyén a közösségnél.

A PTE professor emeritusa úgy érvel: amíg nem bukkan fel olyan új lehetséges vezető, aki Orbán Viktornál is vehemensebben harcol(hat) a földrész, véleménye szerinti tervezett, tudatos iszlamizációja ellen, addig mindent meg kell tenni Orbán Viktor és a Fidesz hatalomban maradásáért. – Tudatosan vagy ösztönösen, de Orbán Viktor nagyon jól ráérzett arra a veszélyre, amely Európára leselkedik, s példa nélküli módon állt ki Magyarország és Európa védelmében a muszlimok ellen – fogalmazott a Magyar Nemzetnek Kellermayer. A sejtkutató a kormányzati korrupciós ügyek kapcsán kifejtette, nyilvánvalóan nem tetszenek neki sem, ám most aggodalmait elteszi a lelke mélyére, mert ennél a fent említett, sokkal nagyobb veszéllyel kell hazánknak és Európának szembenéznie.

Az orvosprofesszor elmondta, igazságtalanság uralkodik a földön. A szegénységet és az egyenlőtlenségeket nem úgy kell felszámolni, hogy olyan helyekre vándorolnak emberek milliói szülőhelyükről, ahol nincs keresnivalójuk, hanem azzal, hogy a Földön minden egyes lehetséges helyet termővé teszünk, még a Szaharát is, hiszen az is termő volt valaha. Mert – vallja – minden, a Földön élő embernek járna egy darabka a földterületekből, egyenlő mértékű minden egyes földlakónak.

A nyílt levélre egyébként Mellár Tamás azóta már válaszolt. Egyebek mellett azt írta, mindig is kiállt a polgári demokrácia, a piacgazdaság megvalósítása, az ország nyugati gazdasági integrációja és atlantista elköteleződése mellett. A Fidesz azonban 2010-től kezdődően folyamatosan letért erről az útról, és a demokrácia helyett illiberális államot, a jól működő piacgazdaság helyett oligarchák hűbéri rendszerét alakította ki.

Kerestük a PTE-t is, mondják el, mit gondolnak intézményi szinten két professzoruk nyilvános politikai kérdésekről vitatkozásával kapcsolatban. Azt válaszolták, hogy a levelezés a két egyetemi tanár között magánlevelezés, még ha annak nyílt formáját választották is a felek. Ennek megfelelően nem kíván belefolyni a „diskurzusba” az egyetem vezetése, mint ahogy a levelek előkészítésébe, a forma megválasztásába sem vonta be a két szereplő az intézményt.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.