Két napig a parlament lesz a kampány helyszíne

Idén az első és a választásokig vélhetően az utolsó ülését tartja az Országgyűlés.

Katona Mariann
2018. 02. 19. 7:15
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Idén az első és a választásokig vélhetően az utolsó ülését tartja az Országgyűlés hétfőn és kedden.

Ha Orbán Viktor felszólal, az ellenzéki frakciók vezetői lehetőséget kapnak valamifajta vitára vele, hiszen szemtől szemben reagálhatnak a kormányfő által elmondottakra. Bár az utolsó szó ettől függetlenül Orbán Viktoré lesz. A miniszterelnök egyébként várhatóan nem lesz ott a nyitó ülésen, mert Bulgáriába utazik.

Hétfőn leginkább a politikai nyilatkozatoké lesz a főszerep, az ellenzék ugyanis interpellációkban és azonnali kérdésekben kérheti számon a kormány képviselőit. Bár ezek a párbeszédek ritkán jelentenek többet a mellébeszélésnél és a megszokott panelek ismétlésénél. 

Kedden pedig megkezdődik a „Stop, Soros!” névre keresztelt kormányzati törvénycsomag általános vitája. Ebben szerepel az a nehezen értelmezhető elképzelés, miszerint csak nemzetbiztonsági vizsgálat után, a belügyminiszter engedélyével foglalkozhatnának a civil szervezetek a bevándorlás támogatásával. Szavazás viszont nem lesz róla, az majd csak az április 8-i választás után.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.