Két Wizz Air-repülőgép is Budapesten szakította meg útját

Mindkét gép Bulgáriában szállt fel, és hasonló meghibásodást jelentett.

MTI
2018. 02. 26. 15:54
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Két Wizz Air-járat is Budapesten szakította meg útját hétfőn, mindkét gép Szófiából indult, az egyik Tel-Avivba, a másik Milánó-Bergamóba tartott.

Az Airportal.hu információi szerint a pilóták mindkét esetben a Szófiából való felszállás után nem sokkal sürgősségi helyzetet jelentettek, mert bizonytalan sebesség-visszajelzést kaptak a rendszerektől. A Szófia–Tel-Aviv járatot teljesítő Airbus A321 típusú géppel először Belgrádban próbáltak leszállni, végül a budapesti landolás mellett döntöttek.

Később a Szófia–Milánó járatot teljesítő Airbus A321-es gépe is a budapesti útmegszakítás mellett döntött, szintén a bizonytalan sebesség-visszajelzés miatt.

Az MTI érdeklődésére a Wizz Air mindkét esettel kapcsolatban azt írta, a járatok műszaki hiba miatt szálltak le Budapesten, a gépek műszaki ellenőrzése megkezdődött.

Szófiában rendkívül télies az időjárás, a legfrissebb jelentések szerint mínusz 6 fok és havazás nehezíti a légi közlekedést.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.