Kezdődik a lomtalanítás Budapesten

Ha este hat előtt teszi ki valaki a lomokat, büntetésre számíthat.

MTI
2018. 02. 13. 14:49
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Csütörtökön megkezdődik az idei lakossági lomtalanítás Budapesten, elsőként a XIII. kerületben – közölte a Fővárosi Közterület-fenntartó (FKF) Nonprofit Zrt. kedden az MTI-vel.

Kiemelten fontos, hogy a lomtalanítás napján csak 18 óra után helyezzék ki az elszállítandó tárgyakat a lakók. Aki ezt nem tartja be, az közterület-szennyezési szabálysértést követ el, amelynek büntetési tétele 150 ezer forintig terjedhet – írták. 

A közlemény szerint a társaság Budapest több mint 800 ezer háztartását 7–10 nappal az adott körzetben kezdődő lomtalanítás előtt levélben tájékoztatja a lomok kihelyezésének időpontjáról. A kerületi időpontok folyamatosan bővülő listája megtalálható a www.fkf.hu címen, és a lakóhely pontos megadásával telefonon (06-80/353-353), valamint az [email protected] e-mail-címen is lehet érdeklődni.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.