Kilenc órát várt a debreceni sürgősségin egy 77 éves hölgy

„Sírt, mint egy gyermek” – mondta a beteget bekísérő, ápolónőként dolgozó Rákóczi Zoja.

MN
2018. 02. 14. 8:55
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az RTL Klub kedd esti híradója számolt be egy sajnos nem egyedi esetről. A debreceni Kenézy Gyula Kórházba mentővel beszállított 77 éves, szívbeteg hölgynek több mint kilenc órát kellett várnia a vizsgálatra.

A nőnek kétoldali tüdőgyulladása van, ezért háziorvosa hétfőn úgy döntött, hogy beutalja a sürgősségire, ahol azonban a kórház tájékoztatása szerint a betegeket nem érkezési, hanem súlyossági sorrendben látják el.

Így történhetett, hogy az este 7 óra körül érkezett nőt csak hajnali 4 óra körül látták el, holott – az RTL Klub úgy tudja –, ami a súlyosságot illeti, infúziót kapott, és azóta sem engedték haza. 

Az ápolónőként dolgozó Rákóczi Zoja kísérte be az idős beteget – akinek állapota jelenleg már stabil –, s mint el mondta: a várakozás nagyon megviselte az idős hölgyet, „sírt, mint egy gyermek”.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.