Kint vannak az utcákon a Jobbik plakátjai

Több ezer felületen hirdetik azt, hogy „ha a Jobbik győz, a nép nyer”.

Katona Mariann
2018. 02. 20. 10:08
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Minden korábbinál nagyobb plakátkampányt indított a Jobbik – ezt a párt szóvivője jelentette be Óbudán, éppen két óriásplakátjuk előtt. Jakab Péter elmondása szerint az április 8-i választásig 4000 óriásplakáton, 800 hirdetőoszlopon és 300 úgynevezett citylighton lesznek láthatók üzeneteik. A plakátok egyébként a nemzeti zászló színeit, vagyis a pirosat, a fehéret és a zöldet használják, a fő szlogen pedig: „Mi győzünk, Ti nyertek”.

Jakab Péter szerint április 8-án történelmi meccs lesz, amit a Fidesz és a Jobbik fog lejátszani. „Ha a Fidesz győz, a nép veszít. Ha a Jobbik győz, a nép nyer” – mondta. A szóvivő felidézte, hogy az elmúlt választásokon a Fidesz győzni tudott, ez pedig azt jelentette, hogy ők nyertek milliárdos közbeszerzéseket, gigantikus vagyonokat, a nép pedig elveszítette a megélhetését, lakhatását, biztonságát, egészségét. 

Ígérete szerint a Jobbik győzelmével az emberek életmentő kórházakat, modern oktatást, európai béreket, erős kis- és középvállalkozásokat, kerítést és határőrséget, illetve korrupciómentes, tiszta közéletet nyerhetnek. Kiemelte azt is, hogy a választásokat most kell megnyerni – ez egyébként nagybetűkkel szerepel is a plakátokon –, nem pedig négy év múlva.

Jakab Péter kérdésünkre elmondta, hogy piaci alapon bérlik a felületüket, az egész akció pedig annyiba kerül nagyságrendileg, mint a kampánytámogatásuk fele.

A Jobbik egyébként – miután mind a 106 egyéni választókerületben indít jelöltet – összesen körülbelül 700 millió forintból gazdálkodhat. A törvény szerint egyébként kedvezményt nem is kaphatnának.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.