Kósa feleségének cége: vesztegetés miatt nem nyomoznak

Az asszony tavaly májusban 6 millió forintért vette meg a társaságot, amelynek eszközállománya 140 millióra rúgott.

MN
2018. 02. 17. 14:44
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Vesztegetés miatt nem, jelentős vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás ügyében azonban tovább nyomoz a debreceni ügyészség Kósa Lajos felesége cégének ügyében – olvasható a Hír TV oldalán.

Az asszony tavaly májusban 6 millió forintért vette meg a Tócó-Pece Kft.-t, amelynek eszközállománya korábban 140 millió forintra rúgott. Kósa ezt azzal magyarázta, hogy a cég az értékesítés előtt eladósodott, az üzletet azonban gyanússá tette, hogy az eladó Kósa régi fegyvertársa, Fiák István ügyvéd volt, a miniszter pedig jó néhány – Fiák és üzleti köre számára fontos – törvényt kezdeményezett.

A tulajdonosváltás után nem sokkal nyújtotta be például a diákszövetkezetek mintájára induló nyugdíjas-szövetkezetekről szóló törvényt.

Az ügyben az LMP-s Hadházy Ákos tett feljelentést.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.