Lázár János: Az emberek új irányt akarnak

A miniszter arról is beszélt, hogy mit mondott neki Orbán Viktor. Hegedűs Zoltán lemond alpolgármesteri posztjáról.

MN
2018. 02. 25. 21:25
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Bár előzőleg nem tervezték, végül mégis tartottak eredményértékelő fideszes sajtótájékoztatót Hódmezővásárhelyen vasárnap este. A vesztes jelölt, Hegedűs Zoltán alpolgármester és Lázár János együtt állt ki a sajtó képviselői elé. Mindketten Almási Istvánt méltatva kezdték beszédüket.

„A mai napon a piszkos kampány győzött, sok sikert kívánok a győztesnek” – mondta Hegedűs Zoltán. Később kérdésre válaszolva bejelentette, hogy meghajol a választók akarata előtt, „nem engem választottak, így én holnap le fogok mondani az alpolgármesteri posztról”. Képviselői mandátumát azonban megtartja.

Lázár János azzal kezdte, hogy mindenkinek megköszönte, aki részt vett a választáson. Külön megköszönte a 9500 fideszes szavazatot, és hangsúlyozta, hogy ez ugyanannyi, mint az előző választáson. Szerinte óriási eredmény, hogy ők kitartottak a Fidesz mellett. „Eddig és ezután is azon fogunk dolgozni, hogy Hódmezővásárhely fejlődjön. Tovább szeretnénk dolgozni, hogy ez a város még jobb lehessen” – fogalmazott.

Arra a kérdésre, hogy nem tart-e attól, hogy az országgyűlési választáson is hasonlóan járnak, úgy válaszolt Lázár János, hogy ez polgármester-választás volt. Ezt egyébként többször, több kérdésre is elmondta.

„Majd meglátjuk” – így válaszolt arra a kérdésre, amely egy korábbi utalására vonatkozott, miszerint ha nem Hegedűs Zoltán nyer, akkor a város vesztes lesz. Később sem válaszolt arra a kérdésre, hogy együtt tud-e működni Márki-Zay Péterrel. „A választás mindjárt itt van” – hangsúlyozta, hozzátéve, ki tudja, mi lesz április 8-a után.

„Mi veszítettünk, az ellenfelünk nyert. Azon fogunk dolgozni, hogy a polgárok bizalmát elnyerjük – mondta. – Világos és egyértelmű eredmény született, ahogy 2014-ben is. Az ember egyszer nyer, egyszer veszít. ( ) Az emberek új irányt akarnak a városnak adni, hajrá!”

A negatív kampányra vonatkozó kérdésre Lázár János úgy válaszolt, hogy csak ellene folyt olyan.

Mint mondta, már beszélt Orbán Viktorral, aki rajta keresztül megköszönte a Fidesz szavazóinak és az aktivistáknak a támogatást. Az eredményeket még nem értékelték, majd hétfőn.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.