Lázár János bolondnak nevezte Márki-Zay Pétert

A miniszter kérdésnek álcázta a sértést, amit az összes ellenzéki párt által támogatott polgármesterjelöltnek szánt.

MN
2018. 02. 23. 15:37
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nemrég begyújtotta a kampányrakétákat Lázár János. A Miniszterelnökséget vezető miniszter honlapján már egy ideje bepillantást enged a nappalijába is, mostanában pedig riporternek állt. Pénteken rövid interjút készített a hódmezővásárhelyi polgármester-választáson a Fidesz színeiben induló Hegedűs Zoltánnal, aki kissé megszeppenve ült a miniszter előtt.

„Az ember, ha teheti, megválogatja, kivel vitatkozik” – mondta a fideszes jelölt Lázár kérdésére, hogy vajon azért nem vitázott-e Márki-Zay Péterrel, mert a függetlenként induló, de minden ellenzéki párt által támogatott ellenjelölt – a miniszter szavai szerint – „bolond”, vagy mert nincs miről vitázni, avagy fél tőle.

Lázár János tehát kérdésfeltevésbe rejtette a sértést. A fideszes jelölt ehhez még bólogatott is egy kicsit, eszébe sem jutott kijavítani a minisztert. Inkább csak azt mondta: „Az első kettő”, vagyis azért nem állt ki Márki-Zay Péterrel vitázni, mert a független jelölt „bolond”, és ráadásul nincs is értelme a vitának.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.