Lázár: Tiborczcal közösen találtuk ki a programot

A miniszter szavai semmissé tették a kormánymédia igyekezetét, amellyel próbálják Orbán vejét távolítani az ügytől.

MN
2018. 02. 10. 16:43
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Tiborcz Istvánt ismerem polgármester koromból. ( ) Közösen találtuk ki, hogy Hódmezővásárhelyen hogy fogjuk a közvilágítást modernizálni, ami nagyszerű program volt” – mondta Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter a múlt év novemberében egy kormányinfón arra az újságírói kérdésre, miért találkozott, miről beszélt ősszel egy kávézóban Tiborcz Istvánnal, Orbán Viktor miniszterelnök vejével.

A tavaly novemberi kormányinfón elhangzottakat a Népszava kereste elő. Mint a lap rámutat, a találkozót és a miniszter nyilatkozatát egészen más megvilágításba helyezi, hogy a Tiborcz István egykori érdekeltségébe tartozó Elios Zrt. ügyeit vizsgáló OLAF-jelentés szerint a hódmezővásárhelyi közvilágítási projektben súlyos szabálytalanságok, összeférhetetlenségek voltak. Lázár szavai egyúttal semmissé tették a kormánymédia igyekezetét, amellyel próbálják Tiborczot távolítani az ügytől, hiszen maga a miniszter ismerte el: ők ketten személyesen egyeztettek a projektről.

Az ügy részleteiről ITT és ITT is olvashat.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.