Lejárt anyagokból készített ebédet egy ételfutárcég, a Nébih lecsapott

Az ellenőrök a Pannon Food Cateringnél találtak hiányosságokat.

MN
2018. 02. 20. 8:30
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A hatóság több mint 5 tonna alapanyag és helyben készített félkész étel forgalomba hozatalát tiltotta meg, valamint elrendelte annak megsemmisítését, miután a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) ellenőrzést tartott egy egyadagos házhoz szállítást végző dunakeszi cég, a Pannon Food Catering Vendéglátóipari Kft. konyhaüzemében – írja honlapján a hatóság.

A Nébih szakemberei az ellenőrzés során 58 tétel, összesen 5533,75 kilogramm, döntő többségében nem nyomon követhető, valamint lejárt minőségmegőrzési, illetve fogyaszthatósági idejű alapanyagot és félkész élelmiszert találtak a cég hűtőkamráiban és raktáraiban. A jogsértő termékeket a helyszínen a forgalomból azonnali hatállyal kivonta a hatóság, a forgalomba hozatalt megtiltotta, és elrendelte a megsemmisítésüket.

Egyéb higiéniai hiányosságokat is megállapítottak a Nébih ellenőrei. A zöldségátvevő kapu előterében nyitott zsákokban tároltak alapanyagokat, amelyek így közvetlen szennyeződésnek voltak kitéve. A fagyasztókamrák padozata erősen szennyezett volt, a beton padozata helyenként sérült, hiányos volt. A húsátvevő helyiségben lévő kézmosó nem működött, mivel vízellátással nem rendelkezett.

Az ételmaradék-, illetve az állatimelléktermék-elszállítási szerződés sem volt maradéktalanul rendben. Két vállalkozással is szerződésben állt a cég, az egyik azonban nem rendelkezett engedéllyel, így nem volt jogosult az elszállításra.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.