LMP: Kommunista párt lett a polgári Fideszből

Szél Bernadett, az LMP miniszterelnök-jelöltje szerint a régi, egykor liberális, aztán polgári Fideszből semmi nem maradt, egy kommunista párt lett.

MN
2018. 02. 24. 15:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az LMP társelnöke szombati, budapesti sajtótájékoztatóján ezt azzal támasztotta alá, hogy a Fidesz minden egyes alkalommal leszavazta az ügynökakták nyilvánosságra hozásáról az LMP által beterjesztett javaslatot a Parlamentben.

Állításukat igazolja az is Szél Bernadett szerint, hogy a Fidesz már nem tud különbséget tenni az állami vagyon és a saját vagyona között, „ipari szintű\" korrupció van, amelynek semmi köze a Fidesz által említett új nemzeti tőkésréteghez. A nagyobbik kormánypártnak Szél Bernadett szerint a saját működése fenntartása miatt korrupciós hátteret kell üzemeltetnie. „Úgy költik a pénzünket, mintha nem lenne holnap” – idézi a képviselőt az állami hírügynökség.

A propaganda a harmadik bizonyíték arra, hogy a Fidesz kommunista párt lett – mondta Szél Bernadett, aki szerint ennek a szintje minden képzeletet felülmúl. A Fidesz felépített egy „propagandavalóságot”, ebbe próbálnak visszavonulni, és Orbán Viktor miniszterelnök nem hajlandó vitázni sem.

Semmi sem drága

Kérdésre válaszolva Szél Bernadett hangsúlyozta: a Fidesznek a hatalomért semmi sem drága, ezért az LMP minden ellenzéki párttal együttműködik abban, hogy minden szavazóhelyiségben legyen ellenzéki és civil megfigyelő, aki figyel a választás tisztaságára. „Nagyon aggódom a választás tisztaságáért” – jelentette ki.

A Fidesz minderre csak az újabban megszokott kommunikációs panelét dobta be: a kormánypárt reagáló közleményében azt írta: „a reménytelenség gyűlöletet szít, és úgy látszik, hogy Szél Bernadettnek is már csak ez maradt. Ahelyett, hogy saját helyzetéért másokat okol, nézze meg, mit csinált a saját pártjából. Az LMP egykor azt ígérte, hogy »lehet más a politika«, mára pedig csak egy újabb kiábrándító baloldali párttá vált”.

A sajtótájékoztatón Ábrahám Júlia, az LMP budapesti 10. egyéni választókerületben induló jelöltje az egészségügy helyzetéről azt mondta, a kormány növekvő bérekről, fejlődő kórházakról, csökkenő várólistákról beszél, ezzel szemben vannak kórházak, ahol hónapok óta nincs onkológiai ellátás, orvoshiány miatt osztályok szűnnek meg, és a magyarok költenek saját zsebből a legtöbbet egészségügyre Európában. Az LMP korányra kerülve 50 százalékos béremelést hajtana végre, és fenntartható, igazságos és emberközpontú egészségügyi rendszert hozna létre – mondta Ábrahám Júlia.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.