Ma épp az OLAF a soros, nekik is üzent a kormánypárt

Magabiztosan várja a választásokat a Fidesz – erről beszélt Gulyás Gergely a visegrádi frakcióülésük előtt.

Hutter Marianna
2018. 02. 14. 15:04
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Szerényen, de magabiztosan várja a Fidesz az országgyűlési választásokat – fogalmazott Gulyás Gergely, a párt frakcióvezetője a Fidesz és a KDNP ma kezdődött frakcióülését megelőző sajtótájékoztatón. Az elkövetkezendő másfél napban a két kormánypárt Visegrádon tárgyal az ország ügyeiről. Gulyás elárulta, napirendre kerül a Stop, Soros! törvénycsomag, az ENSZ migrációs csomagja, ezenfelül kielemzik az elmúlt időszak eseményeit, illetve ismertetik az országgyűlési választásokig hátralévő szűk két hónap teendőit.

Lapunk kérdésére, hogy a frakcióülésen szóba kerül-e az OLAF Elios-ügyben készített jelentése, Gulyás Gergely hangsúlyozta, hogy az Csalás Elleni Európai Hivatal már a 2014-es választások előtt is felhozta ugyanezt, ami elfogadhatatlan. Homolya Róberthez köthető vizsgálat kapcsán a frakcióvezető elmondta, ha az OLAF úgy érzi szükségét, hogy beszálljon a magyar választási kampányba, alapítson inkább pártot, mert a jelenlegi módszer komolytalan.

Arra a felvetésre, hogy Tóth Bertalan szocialista frakcióvezető szerint a rezsicsökkentés során a „szolgáltatók luxusprofitjának” letörése helyett a kormány csupán lekövette a piaci változásokat, Gulyás úgy reagált, hogy számítottak meredek állításokra a kampány során, de ekkora arcátlanságot nem vártak, különösen a gázárak emelésében élen járó szocialistáktól.

A miniszterelnök-jelöltek vitájáról szólva a frakcióvezető hangsúlyozta, nem látnak érdemi kihívót Orbán Viktorral szemben, így nincs értelme vitáról beszélni. Hozzátette ugyanakkor, hogy a két kormánypárt politikusai többször vitáztak már nyilvánosan az ellenzék képviselőivel.

Gulyás zárásként elmondta, a tervek szerint a parlament tavaszi ciklusa mindössze kétnapos lesz, február 19. és 20. után az áprilisi választásokig már nem ül össze a ház.

Csütörtökön átfogó sajtótájékoztatón foglalják össze a kihelyezett frakcióülés eseményeit.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.