Már 7 év múlva járhat a meghosszabbított 2-es metró

Ha megvalósul a terv, akkor nem kell annyi busznak közlekednie, és nem kell átszállni az Örs vezér terén.

MTI
2018. 02. 14. 5:44
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Akár már 2025–2026-ban járhatnak a meghosszabbított 2-es metróval az utasok – mondta a Magyar Hírlapnak a XVI. kerület polgármestere. Kovács Péter a lap szerdai számában megjelent interjúban hozzátette, azt tartaná reálisnak, ha 90 százalékban európai uniós, 10 százalékban állami támogatásból valósulna meg a projekt. Ha megkapják a kormányzati és az EU-s támogatást, akkor 2022–2023-ban kezdődhetnek el a 2-es metró és a HÉV összekötésével járó munkálatok.

A polgármester a rövidebb bejutás mellett azt tartja a fejlesztés legnagyobb előnyének, hogy teljesen átstrukturálja majd a közlekedést, így nem kell annyi busznak közlekednie, és nem kell átszállni az Örs vezér terén.

Kitért arra is, hogy a HÉV-nek nagy szüksége lenne a felújításra, a projekt részeként valószínűleg ezt is tudnák orvosolni, és csak egy kisebb pluszforrást kellene rászánni.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.