Márki-Zay Péter: Senkit sem buzdítottam erőszakra

Cáfolta a KDNP-s vádakat a független polgármesterjelölt.

MTI
2018. 02. 16. 17:46
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Márki-Zay Péter független hódmezővásárhelyi polgármesterjelölt azt közölte pénteken az MTI-vel, hogy senkit nem buzdított erőszakos cselekményre és minden, őt támogatni szándékozó pártot arra kért, hogy ne jöjjön az alföldi városba kampányolni.

Márki-Zay Péter közleményében úgy fogalmazott: „a Fidesz rágalmait közvetítő helyi és országos sajtóban két újabb képtelenség” jelent meg egyik lakossági fórumával kapcsolatban, ezeket érzi szükségesnek cáfolni.

Bálint Gabriella, a KDNP helyi elnöke pénteken Hódmezővásárhelyen azt mondta: a Fidesz és a KDNP visszautasítja a függetlenként induló Márki-Zay Péter gyűlöletkampányát. Szerinte a napokban az összellenzéki támogatású jelölt egy fórumán arról beszélt, eljött az ideje a forradalomnak, és egy erőszakos felkelés eseményeit vázolva úgy fogalmazott, „nem akarom mondani, hogy a kandelábereket mire lehet még használni a plakátok ragasztásán és helyezésén kívül”.

A polgármesterjelölt közleményében kiemelte: nem híve semmilyen erőszakos cselekménynek, ilyenre nem buzdított soha senkit, az ilyenektől „kimondottan félti” a mai politikai vezetést és az ország egészét. Jelezte: minden kijelentését élőben közvetítették és felvételről visszahallgatható, ezeket bárki percek alatt ellenőrizheti.

Kitért arra is: független jelöltként már indulásakor arra kérte az őt támogatni szándékozó országos politikai szerveződéseket, hogy ne jöjjenek Hódmezővásárhelyre kampányolni. Hozzátette: ezt be is tartották – egyedül a kormány miniszterei „vetették be” magukat a kampányba.

Bálint Gabriella pénteki sajtótájékoztatóján azt is mondta: Márki-Zay Péter azt is bejelentette, hogy Gulyás Mártonékat Hódmezővásárhelyre hívja. Gulyás Márton saját magát utcai harcosnak nevezi, számos budapesti akciója ért véget zavargásokkal és rendőri beavatkozással – tette hozzá a KDNP-s politikus. Erre Márki-Zay Péter úgy reagált: péntek reggel – életében először – beszélt Gulyás Márton aktivistával telefonon, és megtudta, hogy értesülésével szemben soha nem tervezte, hogy a választásra az alföldi városba jön.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.