Mészáros Lőrinc köréhez kerülhet a Gellért Szálló

A felcsúti milliárdos a fürdőt is megszerezné, de az valószínűleg nem eladó.

MN
2018. 02. 27. 18:03
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Mészáros Lőrinc köréhez kerülhet Budapest egy jellegzetes szállodája, a Danubius Hotel Gellért – írja a Zoom.hu több forrásra hivatkozva. A nyertes a Konzum nevű cég lehet, hiszen ehhez került 2017 végén a Hunguest Hotels-lánc java része. A vásárlás idejéről és összegéről egyelőre nem tudódtak ki részletek. A hotelt már régóta eladnák, a felcsúti polgármesternek pedig ez éppen kapóra jöhet.

A Hunguest Hotels részeként jelentős elem lehetne a régi fényét tükröző Gellért hotel, mellyel a lánc nagy presztízsű szállodája lehetne a fővárosban. Ehhez a felújításkor figyelembe kellene venni az épület köré szövődött történelmi múltat is. A renoválás mindenképpen szükséges, ezt az ott megszálló vendégek is rendszeresen megjegyzik.

A felcsúti mágnásnak a szálloda melletti világhírű gyógyfürdő is tetszene, ez azonban keményebb dió. Az önkormányzati tulajdonú Budapest Gyógyfürdői És Hévizei Zrt.-hez tartozik, ahogy az összes fővárosi gyógyfürdő. Mivel jól menő cégről van szó, nem valószínű, hogy eladnák a Gellértet.

A Zoom.hu megkereste a Danubius Hotelst, teljes válaszuk így hangzott: „A Danubius Hotels Group működését érintő fontos információkról, friss hírekről a szállodavállalat mindig hivatalos közlemény útján tájékoztatja a sajtó képviselőit. A Zoom.hu újságírója meg nem nevezett forrásokra alapozza állításait, amelyek szerint »Mészáros Lőrinc érdekeltségébe kerül a Gellért hotel«. A Danubius Hotel Gellért szálloda jövőjével kapcsolatos lehetőségeket a Danubius Hotels Group az elmúlt években folyamatosan vizsgálta, de Mészáros Lőrinccel nem folytat tárgyalásokat. Az eddigi gyakorlattal megegyezően a jövőben is hivatalos sajtóközlemény formájában adunk hírt a Danubius Hotels Group szállodáit érintő változásokról.”

Azt ugyanakkor a Zoom sem írta, hogy közvetlenül Mészáros Lőrinccel tárgyalnának a tranzakcióról.

A Konzum Nyrt. részvényeinek közel 20 százaléka közvetlenül Mészáros Lőrinc tulajdonában van, 10 százalék Jászai Gellérté, 42 százalék pedig a Konzum PE Magántőkealapé.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.