Migránsok haláláról írt verset a Romano Kraj egyik kulcsfigurája

A posztot a Hír TV egyik nézője szúrta ki. Rafael Lion a közzététel utáni napon törölte.

MN
2018. 02. 25. 7:51
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Migránsok haláláról írt verset a Facebookon a Romano Kraj Csongrád megyei elnöke. Rafael Lion néhány héttel ezelőtti posztját a Hír TV egyik nézője küldte el.

Az iszlám valláson gúnyolódó költeményben a roma fiatalember arra szólítja fel a menekülteket, hogy családjukkal együtt menjenek haza, mert nem kellenek ide, és várják a bombákat, támadjanak puszta kézzel a tankokra, és szerinte, ha Isten kegyes lesz hozzájuk, akkor majd egyszerre állnak előtte. A posztot a megjelenése után egy nappal később Rafael Lion törölte.

A Hír TV Célpont című műsora szerint hatmilliárdos költségvetési csalás elkövetőivel szövetkeztek a roma szavazatok megszerzéséért a csongrádi fideszesek. Horváth József, Magyarország (egyik) cigánykirálya, a Romano Kraj elnöke politikai védettségért cserébe azt ígérte a kormánypártnak, hogy a csongrádi romák és a cigánysorokon élő szegények a Fideszre szavaznak majd a parlamenti választásokon, nem mellesleg a hódmezővásárhelyi polgármester-választás lesz a főpróba.

A Célpont információi szerint egy szegedi roma politikus és joghallgató, Rafael Lion feladata a szervezés, aki a csongrádi Romano Kraj kulcsembere. A Célpont két hónapja folytat oknyomozást a Romano Kraj dolgai után. E szerint nagyjából 80 ezer ember személyes adatait szerezték meg cigány holokausztos csalássorozattal: pénzt ígérve begyűjtötték az aláírásokat és a személyes adatokat. Az adatbázis a választás előtt különösen értékes – így alkut kötöttek Lázár Jánossal, hogy a költségvetési csalásban érintett személyek ügyét a lehető legenyhébben bírálják majd el, ha a választásokon szállítják a megfelelő számú roma ember szavazatát. 

A riport kapcsán megszólalt Szijjártó Péter is, aki nem minisztertársától, hanem a Hír TV-től követelte a bizonyítékokat. A szavazatvásárlási ügyben megnevezett személyeket pedig arra biztatta: pereljenek. A jelek szerint Lázár János és a Fidesz megfogadta Szijjártó tanácsát: aljas indokból, nagy nyilvánosság előtt, jelentős érdeksérelmet okozva elkövetett rágalmazás bűncselekménye miatt azonnal feljelentést tesznek a Hír TV és az Index ellen a Célpont című adásában a hódmezővásárhelyi időközi polgármester-választással kapcsolatban elhangzott, és az Index által is „híresztelt”, a minisztert érintő rágalmak miatt – közölte a Miniszterelnökségi Sajtóiroda pénteken este az állami hírügynökséggel.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.