Milliárdos megemlékezéssorozatot celebrál Schmidt Mária

Kormányhatározat született a rendezvények költségvetésből történő támogatásáról.

MN
2018. 02. 20. 21:48
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Egymilliárd forintból emlékeztetheti az országot az I. világháborúra Schmidt Mária, a a Terror Háza Múzeum főigazgatója  – erről döntött a kormány.

Amint a 444.hu észrevette, a kormány a keddi határozata értelmében fölkéri Balog Zoltánt, az emberi erőforrások miniszterét, hogy együttműködjön a centenáriumi bizottság munkájával, továbbá utasítja Varga Mihály nemzetgazdasági minisztert, teremtsen elő egymilliárd forintos költségvetési forrást a szervezéshez.

Még február 1-jén nevezte ki a miniszterelnök Schmidt Máriát az I. világháborús megemlékezések koordinálásáért felelős kormánybiztosnak. A történész feladata lesz ellátni a világháború 100. évfordulójával kapcsolatos megemlékezések, rendezvények, ismeretterjesztő programok tekintetében adódó hazai és nemzetközi koordinációs feladatokat, és koordinálni az ezt felügyelő bizottság munkáját. 

A múzeumigazgatónak van már rutinja ilyen feladatokban: az 1956-os forradalom és szabadságharc emlékéve koordinálásáért felelős kormánybiztosként már bizonyított – írta a 444.hu.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.